Arsim / Kualifikim

kargah Logo neu

kargah e.V.
Zur Bettfedernfabrik 1
30451 Hannover
Tel.: 0511-126078-0
Fax: 0511-126078-29
www.kargah.de
E-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

Arsimi dhe aftësitë

Puna edukative e kargah synon për njerëzit me prejardhje të ndryshme në situata e jetës tyre aktuale dhe të ardhshme, si autonome të jetë e mundur, për të vepruar në solidaritet dhe kompetencë. Ofertat janë të hapura për të gjithë dhe do të përputhet me nevojat e emigrantëve dhe refugjatëve.


Të gjitha kurset janë ofruar gjatë gjithë vitit
(me përjashtim të pushimeve shkollore).
Ju lutemi kushtoni vëmendje të datave aktuale në internet.

Kurse integruese te gjuhes
Një pjesë e rëndësishme e programit arsimor të kargah janë kurset gjermane nga niveli A1 në C1 nivelit të Kornizës së Përbashkët Evropiane.

Mësimi të leximi dhe shkrimi
Ky kurs i drejtohet të gjithëve njerëzit, se duan të fitojnë aftësitë themelore gjuhësore. Në njësi të vogla bëhet fjalë për afrimin në gjuhën gjermane. Gëzimi i të mësuarit është të ruhet apo të zgjuar.

Shoqerimi i shkolles dhe trajnimit te kurset gjermane
Për studentët dhe nxënësit e moshës 14-20 vjet. kargah ofron ndihmë gjatë trajnimit dhe mbështetje në shënjestër për të përmirësuar njohuritë e tyre gjermane.

Ndihmë detyrat e shtëpisë dhe ndihme mesimi
Për nxënësit me një sfond emigrimi moshës 7 -18 vjet.

Promovimi i Leximit
Për fëmijët që rriten dygjuhësh dhe se i kan nje ose ma shume Gjuhë amtare pervec gjermanishte. Promovimi i Leximit do të zhvillohet në gjuhën e dytë ose shtesë.

Edukimi politikes
Për të gjithë të interesuar në kurset gjuhës gjermane dhe persiane janë ofruar një shumëllojshmëri të temave politike. Temat përfshijnë: Integrimi, demokracia, të drejtat e njeriut, ngjarjet aktuale në Gjermani dhe Iran.

Kurse kompjuteri për migrantët dhe refugjatët
Kurse Kompjuteri dhe Interneti për fillestar dhe të avancuar në gjermanisht dhe rusisht.

Grupet e punës
Mbi temave të ndryshme, ne ofrojmë rregullisht radhe te grupet punes e diskutimit.

Punishte
Për migrantët, të aktiviteteve artizanale (thjeshtë) se dëshirojn të mësojn për përdorimin të përditshëm.
Përveç kësaj, janë ofruar punëtori mbi tema të ndryshme.

Trajnimin dhe rikualifikimin (me shkallën e IHK)
Trajnimi për emigrantët e rinj dhe zonat rikualifikimit:

  • Zyra e Komunikimit
  • Specialist në industrinë e mikpritjes

Masat kualifikimit
Masat të kualifikimit tona për refugjatët dhe migrantët janë të dizajnuara me prioritete të ndryshme profesionale. për të rritur pikëpamjet profesionale të grupeve tona të synuara. Këto masa përfshijnë, përveç mësimin e zërit dhe teoris gjithashtu - në varësi të qëllimit të karrierës – dy dej tre muaj stazhit. Të gjitha masat janë shoqëruar dhe mbikëqyren arsimin sociale.
Masat synojnë eshte integrimi i njerëzve të promovojnë profesionale dhe personale nga kultura të ndryshme.

kargah gjithashtu ofron mësimin e pianos dhe kitarës dhe kurse pikturës dhe vallit për fëmijët, rrintje dhe të rriturit.

Impressum

pfilekargah e.V.
Verein für Interkulturelle Kommunikation
Migrations- und Flüchtlingsarbeit
Zur Bettfedernfabrik 1
30451 Hannover

Wer ist online

Kemi 179 vizitues e asnje perdorues online